Sisteme Irigare Curtea de Arges

GARDENFLOR EXPERT

Sisteme Irigare Curtea de Arges reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Sisteme Irigare Curtea de Arges: GARDENFLOR EXPERT.

GARDENFLOR EXPERT
Proiectare - Amenajari Gradini si Spatii Verzi - Parcuri - Spatii publice urbane
Plante de exterior, ghivece Lechuza, sisteme de irigatii | Gazon Rulou si Samanta | Pamant Fertil
Piatra Ornamentala | Scoarta Decorativa | Fertilizanti pentru plante si gazon
Consultanta in amenajarea gradinilor si servicii de intretinere
0728-180.647

GARDENFLOR EXPERT va ofera servicii de proiectare, amenajare si intretinere a spatiilor verzi, gradini verticale, elemente decorative, gazon de diferite amestecuri, plante, arbusti si arbori, proiectare si realizare ronduri de flori. Amenajari gradini publice sau private, ansambluri rezidentiale, gradini de firma, spatii verzi pentru centre comerciale, terenuri sportive pentru gradinite, scoli, etc. Dispunem de utilaje, masini si dispozitive proprii, necesare amenajarilor de gradini, dar si de gradinari si peisagisti profesionisti.

Sisteme irigatii - Instalatii automatizate de irigatii

sistem irigatie pitesti

irigatie pitestiCe sunt sistemele de irigatii? Sunt acele instalatii automatizate de udare care asigura o gradini mereu verde. Avand componente ingropate, controlate de un minicomputer ce comanda deschiderea si inchiderea secventiala a unor robineti electrici, aceste sisteme de irigatii permit trecerea apei ridicarea sub presiunea corpurilor de udare si astfel se realizeaza udarea efectiva a gazonului. Dupa inchiderea automata a electrovanelor, corpurile de udare intra la loc in pamant. Pana la urmatoarea udare aceastea ramanand ascunse vederii. 

Sistemele de irigatii sunt de 2 feluri: prin picurare sau prin aspersie (cu aspersoare). 

Gazonul dumnmeavoastra poate arata verde si frumos chiar si in acesta perioada caniculara folosind un sistem automatizat cu aspersoare. Va luati gandul de la udatul traditional cu tot felul de stropitori neprofesionale. Puteti pleca linistiti in concediu sau in vacante, acest sistem odata implementat si programat va scuteste de orice grija a irigatului curtii dumneavoastra.

Daca tineti la aspectul/starea gazonului si la confortul dumneavoastra este recomandat un sistem automatizat de irigatie. Desi pare costisitor la prima vedere, avantajele acestuia sunt nete: asigura un udat uniform si suficient reducand astfel consumul inutil de apa, va ofera eficienta maxima si trebuie realizat inaintea gazonarii deoarece conductele cu apa si aspersoarele sunt ingropate in sol.

sisteme irigatii gazon aspersoare pitesti

Gazonul are nevoie de apa pentru a asimila ingrasamintele, pentru a le transporta in sistemul radicular si, mai ales, pentru a-si pastra culoarea verde; irigatul artificial va trebui deci sa compenseze lipsa ploii.

Primavara, ploile si roua sunt suficiente de obicei ca aport de apa. Dar, in caz de seceta, trebuie udat chiar si in aceasta perioada.

Pentru gazonul proaspat semanat, udati-l de doua ori pe zi in ploaie fina, fara a avea nevoie de mare cantitate, dat fiind ca sistemul radicular nu este inca dezvoltat.

Irigarea este cel mai important aspect al intretinerii si este foarte important ca iarba sa fie irigata dupa fiecare tundere. Gazonul trebuie irigat seara sau noaptea, pentru a evita evaporarea inutila in perioada calda.Gazonul trebuie irigat zilnic in perioada martie-aprilie-mai, atunci cand nu ploua. In perioada iunie-septembrie gazonul va fi irigat zilnic, cantitatea necesara deapa la o irigare fiind de minim 15 L/ mp (mai putin in zilele cu ploaie). Perioada extinsa de irigare este martie-noiembrie.

Daca optati pentru o irigare manuala trebuie sa stiti ca irigarea manuala, in ciuda costului scazut are si numeroase dezavantaje: va rapeste din timp, nu reusiti sa udati uniform, riscati sa udati prea tare unele zone si prea putin altele, riscati sa ratati un gazon atunci cand nu puteti fi disponibil iar solul necesita apa (spre exemplu in timpul saptamanilor caniculare de concediu).

 • Sisteme de irigatii automate, executare, proiectare, reglare si verificare aspersoare, mentenanta, instalatii de apa, pompe apa, sisteme hidrofor
 • Intretinere si reparatii sisteme automate de irigatii si sisteme de pompare a apei
 • Inlocuirea sau curatarea duzelor, filtrelor, la aspersoare (infundarea duzei poate duce la o uniformitate slaba a distributiei, la supraincarcare si la scurgere pe suprafete)
 • Presiunea ridicata a sistemului de irigare cauzeaza probleme cum ar fi, aburirea de la capetele de pulverizare si rotatia rapida a rotoarelor de impact, ceea ce duce la o acoperire necorespunzatoare si la deteriorarea potentiala a sistemului de irigat. Instalarea sau reglarea unui regulator de presiune, pot elimina problema.
 • Inlocuirea sau curatarea filtrelor (eliminarea rezidurilor din apa, astfel prevenind infundarea sistemului de irigat) -Verificarea circuitelor de irigare prin picurare sau prin aspersie, a pompelor, a supapelor de sens
 • Golirea sistemului de irigat inainte de venirea iernii, folosind un compresor, daca sistemul de irigat nu detine supape de golire automate.
 • Golirea pompelor de suprafata, deconectarea de la sistemul de irigat si scoaterea din caminele unde sunt pozitionate.(pompele submersibile nu vor ingheta din cauza adancimii la care sunt puse)
 • Repunerea in functiune a sistemului de irigat la venirea primaverii.
 • Orice alte operatiuni necesare functionarii in conditii bune a sistemelor de irigare si pompare a apei.
 • Curatarea electrovanelor, verificarea gamiturilor si a bobinelor.
 • Verificarea si repararea controllerului pentru irigatie (schimbarea bateriilor), verificare senzor de ploaie

plante arbusti ornamentali pitesti