Sisteme Irigare Iasi

Sisteme Irigatii Iasi

Sisteme Irigare Iasi reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Sisteme Irigare Iasi: Sisteme Irigatii Iasi.


Proiectare • Amenajare  Intretinere  Gradini • Spatii Verzi • Sisteme Irigatii • Plante decorative

Noi punem în evidență grădina dumneavoastră

Despre Noi

Noi punem in evidenta gradina dumneavoastra prin servicii complete de proiectare, amenajare si intretinere spatii verzi: gradini rezidentiale, parcuri publice si ansambluri comerciale.

sistem irigare gradina iasi

Arhitectura peisagera include aranjamentul si selectia plantelor cu amenajarea terenului prin combinarea elementelor de constructie ( alei, poteci, iazuri etc.) cu accesoriile de gradina ( mobilier de exterior, corpuri de iluminat, vase decorative, etc.) toate acestea intr-un concept unitar, echilibrat si in armonie cu cladirea si anexele existente.

Gazonul are nevoie de apa pentru a asimila ingrasamintele, pentru a le transporta in sistemul radicular si, mai ales, pentru a-si pastra culoarea verde; irigatul artificial va trebui deci sa compenseze lipsa ploii.

Primavara, ploile si roua sunt suficiente de obicei ca aport de apa. Dar, in caz de seceta, trebuie udat chiar si in aceasta perioada.

Pentru gazonul proaspat semanat, udati-l de doua ori pe zi in ploaie fina, fara a avea nevoie de mare cantitate, dat fiind ca sistemul radicular nu este inca dezvoltat.

Daca optati pentru o irigare manuala trebuie sa stiti ca irigarea manuala, in ciuda costului scazut are si numeroase dezavantaje: va rapeste din timp, nu reusiti sa udati uniform, riscati sa udati prea tare unele zone si prea putin altele, riscati sa ratati un gazon atunci cand nu puteti fi disponibil iar solul necesita apa (spre exemplu in timpul saptamanilor caniculare de concediu).

Daca tineti la aspectul/starea gazonului si la confortul dumneavoastra este recomandat un sistem automatizat de irigatie. Desi pare costisitor la prima vedere, avantajele acestuia sunt nete: asigura un udat uniform si suficient reducand astfel consumul inutil de apa, va ofera eficienta maxima si trebuie realizat inaintea gazonarii deoarece conductele cu apa si aspersoarele sunt ingropate in sol.

Oferim sisteme de irigatii profesionale automatizate de gradina:

 • Sisteme de irigatii automate, executare, proiectare, reglare si verificare aspersoare, mentenanta, instalatii de apa, pompe apa, sisteme hidrofor
 • Intretinere si reparatii sisteme automate de irigatii si sisteme de pompare a apei
 • Inlocuirea sau curatarea duzelor, filtrelor, la aspersoare (infundarea duzei poate duce la o uniformitate slaba a distributiei, la supraincarcare si la scurgere pe suprafete)
 • Presiunea ridicata a sistemului de irigare cauzeaza probleme cum ar fi, aburirea de la capetele de pulverizare si rotatia rapida a rotoarelor de impact, ceea ce duce la o acoperire necorespunzatoare si la deteriorarea potentiala a sistemului de irigat. Instalarea sau reglarea unui regulator de presiune, pot elimina problema.
 • Inlocuirea sau curatarea filtrelor (eliminarea rezidurilor din apa, astfel prevenind infundarea sistemului de irigat) -Verificarea circuitelor de irigare prin picurare sau prin aspersie, a pompelor, a supapelor de sens
 • Golirea sistemului de irigat inainte de venirea iernii, folosind un compresor, daca sistemul de irigat nu detine supape de golire automate.
 • Golirea pompelor de suprafata, deconectarea de la sistemul de irigat si scoaterea din caminele unde sunt pozitionate.(pompele submersibile nu vor ingheta din cauza adancimii la care sunt puse)
 • Repunerea in functiune a sistemului de irigat la venirea primaverii.
 • Orice alte operatiuni necesare functionarii in conditii bune a sistemelor de irigare si pompare a apei.
 • Curatarea electrovanelor, verificarea gamiturilor si a bobinelor.
 • Verificarea si repararea controllerului pentru irigatie (schimbarea bateriilor), verificare senzor de ploaie.